Oh NO!!!!!!

Alda CindrakBlogg

Det jag kommer skriva om nu kanske anses av vissa är ett sätt att ursäkta mina arbeten som blivit misslyckade.
Om du är en av dessa som tror detta så säger jag; TÄNK OM!
Jag släpper ALDRIG ut en kund från salongen om jag själv inte är nöjd. Däremot är det inte mitt ansvar som kunden inte gör som den blivit tillsagd eller rekommenderad efter en behandling.

Jag var med om en sak för ett litet tag sen som gjorde mig lite ledsen.
Jag mötte en person som hade gjort en färgbehandling hos mig. När jag såg personen fick jag en CHOCK! Färgen, frisyren, ja hela konceptet var som bortblåst. Jag frågade personen, VAD HAR HÄNT MED HÅRET? Du lovade ju att sköta om det!? Personen i frågan berättade då att jag inte har ett jätte bra rykte på deras jobb pga hur personen såg ut, VILKET INTE ÄR KONSTIGT! Jag frågade personen; Vad säger du till dina kollegor när dom anklagar mig? Personen svarar; Nja, inget. Vad ska jag säga? Mitt svar var; SANNINGEN! Att jag frågade ut dig, att jag talade om för dig att det krävs styling varje dag, att du måste fräscha upp färgen 1 ggn i veckan, att jag var rätt för att du var för lat och att du skulle se ut som du gör efter 3 veckor!? Att du fick med dig saker GRATIS för att underlätta men du väljer ändå att strunta i ALLT jag sa!!?

När jag inte känner en kund så ställer jag alltid massor med frågor innan jag ger mig an håret. Frågor så som;

Vad gör du med håret stylingsmässigt?
Hur ofta tvättar du det?
Hur ofta är du villig att uppdatera färgen?
(Vissa nyanser försvinner mycket fortare än andra)
Hur hårt vatten har du där du bor?
(många områden har mycket belägg i sina rör vilket kan dra ut färgen mycket fortare och det kan dessutom missfärga håret så att håret antingen blir kyckling-gult eller grönt)

Oftast kan jag upptäcka när en kund är oärlig mot mig men ännu oftare är kunderna ärliga och säger som det är; dom gör inget med håret, vill att det ska vara lättskött och kommer inte komma tillbaka så ofta som dom kanske borde. Vilket är mer än okej. DÄREMOT är det MYCKET viktigt att förstå att om man inte fortsätter att sköta om håret hemma efter en behandling hos frisören så kommer inte färgen hålla, den kommer bli tråkig och matt fortare än man  hade velat och trott.

Allltså, för att du ska få den bästa möjliga resultat och hållbarhet så KRÄVS det fortsatt omsorg av håret hemma. Detta innebär då rätt shampoo, rätt balsam, color refresh, serum, inpackningar osv osv. Självklart behövs inte allt på en och samma gång men det krävs kärlek från din sida lika mycket som det krävs från min sida.

Se det så här;
Du anställer en PT, du är taggad när ni tränar tillsammans och men sen fortsätter du med gamla vanor och ohälsosam livsstil. Vad gör du då? Jo, du beskyller PT:n för att inte ha gjort sitt jobb.
Det är exakt samma sak med håret. För bästa möjliga resultat krävs det kärlek och omsorg från alla parter.

Så nästa gång du ser ett misslyckande, anta inte direkt att det är frisörens fel för vi lägger ner hjärta och själ på våra arbeten och vill ALLTID ALLTID ALLTID ha en återkommande och nöjd kund.

 

Med Vänliga Hälsningar, Alda Cindrak.
Den|Salongen