Make- Up Stylist.

Alda CindrakBlogg, Make-Up

ÄNTLIGEN!

Från och med den 23/5 blev jag officiellt;  Make-Up stylist. 6 otroligt intensiva veckor är över och jag LÄNGTAR efter att sätta mina smink-kunskaper på prov. Utbildningen var toppen och vi hade så himla kul. Tack till My som var en otroligt duktig lärare och pedagog. Hon såg till att jag blev så pass duktig att jag faktiskt kan, utan minsta tvivel, sminka mina kunder för att jag är rätt duktig verkar det som 😉

Här nedan ser ni 3 av mina många sminkningar under kursen. Bilderna är tagna med mobilen, vilket inte ger er en exakt bild men helt okej. 

 

Vad är skillnaden mellan en make-up stylist och en make-up artist?

Skillnaden mellan makeupartist och makeupstylist är både längden och innehållet i utbildningen samt vad de kan arbeta med. En makeupstylist är utbildad i skönhetsmakeup och sminkar i mer vardagliga situationer. En makeupartist har betydligt längre utbildning och en bredare repertoar. Som makeupartist får du lära dig att jobba med makeup för fotografering, catwalk, film, dragqueen, mm.