Jag ska bara….

Alda CindrakBlogg

Hej 🙂

Hur dålig är inte jag på att uppdatera bloggen? Jag var på väg så många gånger och varje gång jag var på väg så skulle jag bara… ja, ni vet. Nu har jag bestämt mig att försöka bli bättre, jag lovar inget dock.
Att lägga upp ett vettigt och bra inlägg tar tid, och det har jag haft väldigt lite av.

Det är ett nytt år. Det innebär nya möjligheter. Kanske även nya löften?
Jag har inga sådana eftersom jag har förstått att löften är oftast omöjliga att hålla då livet kommer emellan.
Ni vet, sånt som ; Jag ska börja träna, jag ska inte shoppa, jag ska börja spara osv osv.
Man vill så gärna men verkligheten ger en en käftsmäll och helt plötsligt känner man sig värdelös eftersom man inte lyckats med visa saker som man lovat sig själv. Vet ni, det är helt okej. Jag talar av egen erfarenhet när jag säger; Saker och ting blir oftast inte som man planerat ändå. Det viktiga är att njuta av det man redan har och det man faktiskt lyckats med.

Att ha långsiktiga mål i livet är lika viktigt som att äta, anser jag. Mina mål har oftast alltid handlat om att resa eller att upptäcka nya plaster, ny mat, nya kulturer, adrenalinkickar. Jag har varit så rastlös hela mitt liv. Vilket har kanske uppfattats som att jag är flummig eller att jag inte riktigt är nöjd med något. Det är helt fel. Jag är en otroligt nyfiken person och när jag känner att jag är klar med något så måste jag få testa något annat, även om det inte är det rätta för mig. Som det här med att vara egen företagare. Jag var tvungen att testa det, även om jag aldrig velat göra det. Nu när jag testat det inser jag att det verkligen inte är min grej. Missförstå mig inte, jag älskar att gå till jobbet varje dag. Jag älskar mitt liv precis som det är. Men jag verkligen hatar att vara egen företagare.
Man är aldrig fri. Jag är på salongen 24/7, om inte fysiskt så psykiskt. Speciellt om man som en person måste utföra sysslor som kanske 4 personer bör dela på. Jag är stressad konstant och det har min kropp och psyke tagit stryk av. Ska jag vara helt ärlig så är det enda positiva med att vara egen att man slipper en sur chef, man kan spela vilket musik man vill, även tung gangster-rapp om jag nu vill det, man gör vad man vill och hur man vill för man är sin egen chef. I drömmarnas land. För i verkligheten så måste jag ta hänsyn till alla kunder istället. Jag hade gangster-rapp på vid ett tillfälle och då hade jag ”Greta” i stolen som sa: Alda, denna musiken, det är inte så mysigt att lyssna på, dom är så arga. (LOL)

Summa summarum, om man jobbar med människor så måste man alltid ta hänsyn till människor.

Så, jag har kommit fram till att jag måste tänka på mig själv och göra det JAG mår bra av, för min hälsa är viktigare än något annat. Det gångna året har varit tufft på så många olika plan och jag beundrar mig själv att jag lyckades stänga av vissa känslor och faktiskt kunde utföra mitt arbete. Det fanns vissa dagar då mina kunder fick se mig ledsen, arg och även hopplöst besviken. Utan er hade jag inte klarat jobba på som jag gjorde. TACK! <3

Väldigt fort insåg jag att jag behövde professionell hjälp, just för att mina kunder ska slippa höra allt en terapeut egentligen är till för. Så sagt och gjort, jag skaffade hjälp och ni ska veta att det kan vara en av dom bästa besluten jag har tagit i mitt liv. Jag började gå regelbundet till Ina som lät mig babbla, gråta, skratta och skrika hur mycket jag ville. Det hon gjorde var att ge mig rätt vägledning och redskap att själv komma fram till lösningar på mina ”problem”. Redan efter några få möten märkte jag att jag blev starkare och förändrades till en person som vågade säga ifrån och vågade fråga mig själv ”Vad vill DU Alda?”. Den andra personen som inte sa så mycket men ställde dom rätta frågorna var Anette, jag blir så lugn i hennes sällskap.
Det fösta jag vill och kommer göra är att jobba mindre, ta mer ledigt och faktiskt SITTA ner medan jag äter. Jag lärde mig fort att man inte kan bli rik på detta yrket så jag väjer hellre att tjäna precis så jag klarar mig och ge mig själv mer utrymme att bearbeta saker och ta hand om min hälsa. Som en klok kvinna sa till mig en gång, ALLA ÄR UTBYTBARA. Om jag skulle gå sönder, vem kommer finnas där för mig, vem kommer hjälpa mig, vem kommer ställa upp för mig, vem kommer fixa mig? Svaret på den frågan är svaret på vem man ska investera sin tid och energi på och faktiskt erkänna och inse att ett jobb är BARA ett jobb.
Att jag skriver detta så pass offentligt är för att jag vill så gärna avdramatisera ordet ”Terapi”. Det ordet har alltid varit kopplat till något negativt och jag vill ta bort det där. Jag skulle vilja sätta ordet TERAPI i det mest positiva facket som existerar. Jag anser att ALLA borde gå i någon typ av terapi vid någon tidpunkt i livet. Det gör en stor skillnad och det stärker en på ett sätt man aldrig trott man skulle kunna få uppleva.
Precis som alla andra yrken, så finns det bättre terapeuter och sämre terapeuter. Jag hade en turen att lära känna 2 underbara.

Ina Nissen är en gestaltterapeut. Besök hennes webbsida  www.inanissen.se .

Anette Berggren är stressterapeut med KBT-inriktade samtal. Besök hennes webbsida www.harmonibalans.com

Ta hand om DIG! <3 och om du inte har ork så tillåt någon annan att göra det åt dig.

 

Vänliga hälsningar, Alda Cindrak
DEN | SALONGEN .