En kväll med Goldwell.

Alda CindrakBlogg

Att utvecklas inom detta yrket är det viktigaste som finns eftersom trenderna ändras och uppdateras konstant. Jag älskar att befinna mig på utbildningar och visningar, hela min kreativa sida blir otroligt stimulerad och jag älskar mitt yrke en aning mer.

Denna kvällen med Goldwells två tekniker, Puck och Jon, var en av dom bästa på länge. Dom gav oss tips och idéer utifrån deras erfarenhet istället för att läsa av ett facit.

Jon började hela showen med att säga;
-”Ikväll handlar det om frisyrer och uppsättningar som ni kan ha en användning av istället för dom vanliga tokiga och extravaganta frisyrer som endast funkar på scenen. Sist jag höll i en utbildning här i Malmö, för något år sedan, så fick jag en tankeställare…”

Jag undrar om det är mig han syftar på eftersom jag ställde mig upp och praktiskt taget skällde ut honom framför massa andra frisörer,för något år sedan. Han och hans kollega hade ju fått instruktioner, vilket jag inte visste, att tupera sönder ett midjelångt hår så att stackars modell aldrig ska kunna kamma ut det- eh, all sarkasm åt sidan, men vi alla var otroligt besvikna på det som visades på scen då. Dock är det så, har jag förstått, att ibland ska man bara bli inspirerad. Det är ibland inte meningen att man ska gå tillbaka till jobbet och göra exakt likadant utan att man ska komma fram till en egen variant av en viss uppsättning, färgning eller klippning.

Man lär sig något nytt varje dag sägs det ju 🙂