Helt seriöst!?

Alda CindrakBlogg

Kära kunder!

 

Har ni någonsin varit med att någon lovar att uppdatera bloggen så många gånger som jag gjort utan resultat?
Jag är ledsen! Jag har gått från att vara besatt av elektroniska apparater till att nästintill vara allergisk mot dom.
Min telefon har blivit min värsta fiende. Min dator vet jag knappt när jag använde sist, tills idag.
Jag skulle gärna vilja hålla er uppdaterad om allt möjligt som rör salongen, men jag glömmer. Jag skulle kanske anställa någon som har koll på detta bättre än jag? Får fundera lite på den…

Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Upp-  och nedgångar.  Covid-19 och allt som rör det förbannade pandemin har fått mig ur balans på ett sätt jag aldrig kunnat förutspå. Mig och alla andra. Att ha ett litet företag under denna annorlunda vardagen har varit mycket svårt. Framför allt mentalt. Som småföretagare  lever man konstant under stress, man kan aldrig riktigt lämna jobbet bakom sig för det är allt man har. Om jag inte får mitt företag att rulla så har jag ingen inkomstkälla. Det finns ingen magisk ficka någonstans som jag kan gräva i för att jag ska kunna betala mina räkningar. För jag ska tala om för er att inte en jävel bryr sig att det är tuffa tider, alla försöker överleva och alla vill ha det man är skyldig. Allrahelst staten. Vilket jävla skitsystem för småföretagare. FY SKÄMS regeringen. FY FY FY SKÄMS!!!! Jag måste typ gå under för att kunna få hjälp.

Ni kanske kan föreställa er hur det har varit nu under pandemin. Riktigt stressigt, jobbigt och psykiskt påfrestande.
Kunder ringer och avbokar sina tider, många gånger i sista sekund för att dom har en liten snuva eller hosta och jag kan inte göra något åt saken. Jag kan inte debitera dom för utebliven tid eftersom reglerna har varit, att man ska kunna avboka sina tider hur som helst under pandemin. Då står vi, småföretagare, där utan något att göra och inkomstförlust.
Som att det inte är nog så blev jag smittad, som väntat, av en kund som inte hade några som helst symptom när hen satt i min stol. Jag blev rätt dålig och är fortfarande inte helt återställd. Doften är borta, smaken är som den är, minnet är lite si och så där, andfåddheten börjar bli bättre men det värsta är tröttheten. Jag är så trött på att vara trött.

Så nu har jag gnällt, klagat och uppdaterat. PUNKT SLUT!

Allt har så klart inte bara varit dåligt. Jag har fått en otrolig stöd av mina underbara kunder. Utan er hade jag aldrig klarat av det dåliga. Tack för att ni har haft tålamod och förståelse. Ni är anledningen till att jag står ut med att vara egenföretagare, vilket jag förövrigt absolut inte rekommenderar någon. Det bästa du kan göra är att ta en anställning, njuta av att du får en lön varje månad, 5 veckor semester och att ha  privilegiet att kunna släppa jobbet när man lämnar jobbet. Ja ni förstår att jag är besviken och bitter på att mitt kära land inte finns där för mig när jag behöver den som mest.

Hursomhelst, det har slutat regna, jag sitter på en uteservering i solen och inser att det kommer bli bättre, det kommer bli bra.
Eller hur? 🙂

Hoppas ni har det bra där ute, tvättar händerna ofta och håller avstånd till varandra.
Som att vi svenskar behöver hålla mer avstånd än vi redan alltid gjort. (haha)

 

Njut av solen mina vänner 🙂

Vänliga hälsningar, Alda.